To Βιογραφικό μου

Fanis Xouryas (face photo)

Κάτι σαν βιογραφικό… 😉
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς» ~Επίκουρος

Φάνης Ξουργιάς (Οκτ. 1963 – … )

Φιλομαθής, βιβλιοφάγος, τρέφων μεγάλη αγάπη για την λογοτεχνία και την αποκωδικοποίηση -με καλοπροαίρεση και αισιοδοξία- των καταστάσεων που βλέπω ολόγυρα.

Εμπιστεύομαι την ίδια τη ζωή και είμαι ευγνώμων για όλα τα μικρά και μεγάλα που έχω ζήσει χωρίς αλαζονεία και έπαρση, κάποιες φορές υπερβολικά, ανόητα και ίσως χωρίς μέτρο· αυτά που με κάνουν δυνατό στην συνεχή αναζήτηση της ποιότητας, της γαλήνης, της ευτυχίας, της εναρμόνισης ιδεών και πράξεων. Κάθε τι το αισθάνομαι σημαντικό, οι δε ήττες μου με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, προσφέροντας μου μια εσωτερική δύναμη βοηθό στην γεμάτη και όχι απλά διεκπεραιωτική ζωή μου.

Δεν με φοβίζει, διανοητικά, ο θάνατος· απόρροια της δεδομένης αθρησκείας και ίσως της αθεΐας μου, μιάς και δεν μπορώ να ορίσω ή να περιγράψω ανώτερες δυνάμεις που καλύπτουν δήθεν ανασφάλειες και τυχόν επιθυμίες μου. Σέβομαι και τιμώ τον καθένα με διαφορετικές απόψεις για την θρησκεία καθώς αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιά της πατρίδας μας. Το μόνο που με φοβίζει είναι η αρρώστια και η ανημποριά, το να γίνω βάρος στους αγαπημένους μου.

Είμαι ευτυχής που ενηλικιώθηκα με αρχές και όρια· με μιά Ελλάδα που η ασυνέπεια του λαού μας και η ροπή του στο δήθεν με πληγώνει συνεχώς. Η ζωή που έζησα χαρακτηρίζεται από την αίσθηση ελευθερίας και την αξιοπρέπεια στην όλη διαδρομή της. Έμαθα να ακούω και να παρατηρώ, να έχω απορίες για το κάθε ερέθισμα που μου έκανε εντύπωση, να πιστεύω στην έννοια της δουλειάς και της εργατικότητας, της δημιουργικότητας και της γόνιμης διεκδίκησης. Δικαιούμαι να λέω ότι είμαι καλός πατέρας, φίλος και πολίτης· χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο.

Airway «The Watcher» | «Ο Χρόνος ποτέ δεν γερνά»
Αναζητώντας ψυχές…
> A person who can fit anywhere but doesn’t belong to any one crowd <

Βιογραφικό

Φάνης Ξουργιάς

Αδιαπραγμάτευτη αξία: η Αξιοπρέπεια
Με κερδίζει: το Φιλότιμο
Εργασία: Ακούραστος «Όπου νοιώθω άνετα»
Απόφοιτος του θρυλικού San Fan College 😉 των Δυτικών Προαστείων στην Αθήνα κι αιώνιος φοιτητής· Χημικός παρεμπιπτόντως.
Φοιτώ πλέον στο University of Road Life όπου «Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος». Δεν έχω τελειώσει τις σπουδές μου και πιστεύω ότι έχω να μάθω πολλά ακόμα, ελπίζοντας να μου φτάσει μια ζωή, πριν πάρω το πτυχίο μου!

Αγαπημένα λόγια:
«May you always run free beneath the moon’s pale light»
«Life is not measured by the number of breaths we take, but by the places and moments that take our breath away»
«No one is more qualified than you are to decide what your life will be»

 FanisXouryas

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων σας καλώ να πατήσετε τον διπλανό σύνδεσμο και να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό μου (αρχειο .pdf με ενημέρωση 10/12/2017)

Για τα περπατοτρεξίματά μου > Follow me on
Strava